Ga terug

Werkwijze

De planten binnen de glazen wanden van onze kassen behoeven een continue verzorging. De verzorging bestaat uit beheersing van het ideale klimaat, het geven van water en voeding, en gewasbescherming.

Door daar nog wat extra assimilatielicht aan toe te voegen creëren we de meest ideale omgeving voor de planten om te doen waar ze goed in zijn: groeien! Hieronder geven we de procesbeschrijving weer van een cyclus die zich een aantal keren per jaar herhaalt.

1. Stekken bewortelen

De stekjes worden van de moederplant gestoken. Vervolgens worden ze in paperpotjes gezet, waarin de wortels kunnen groeien. Het is een mooi gezicht, de grote hoeveelheid aan kleine plantjes.

2. Bewortelde stekken oppotten in plastic potten

Na een aantal weken goede verzorging in een geconditioneerde ruimte zijn de stekjes uitgegroeid tot stevig bewortelde stekken. Het is tijd om te verhuizen naar een plastic pot om daar nog sterker en groter te groeien.

3. Uitzetten van de stekken

Na 6 á 7 weken zijn de toppen van bewortelde stekken zo groot geworden dat ze steeds meer ruimte gaan vragen. Om deze reden zetten we de potten uit elkaar zodat ze ruim baan hebben voor groei. Inmiddels zijn we op de helft van de teeltfase beland.

4. Selecteren en inpakken

Na 10 á 15 weken zijn de planten groot genoeg om de markt op te gaan. We selecteren onze planten op kwaliteit, hoogte en breedte. We etiketteren de planten en zetten ze in een tray. De uiterste zorg wordt besteed aan de verpakking zodat onze producten de bestemming bereiken met de kwaliteit zoals wij deze bedoeld hebben.

5. Afleveren

De verpakte planten worden op deense karren geladen en in geconditioneerde vrachtwagens getransporteerd naar onze klanten. Tijdens het transport waarborgen wij de kwaliteit van de planten.